Salvador Cervantes

Es va llicenciar a l’Any 1998 a la Universitat Autònoma de BCN i ja al 1999 va començar els estudis de postgrau de Medicina i Cirurgia Felina a la Universitat de Zurich(99-01). Al 2009 cursa i supera el postgrau impartit per la Universitat de Sidney (parcialment online) de Medicina Interna Felina.
De sempre li han agradat els medicaments i la ciència que envolten. Amb aquest motiu ha col·laborat i escrit diversos articles sobre l’ús de diferents fàrmacs a la medicina de gats, des de l’anestesia i els anestèsics fins als antibiòtics o els antiinflamatoris. Al 2013 publica per a l’editorial Servet el seu: “Manual clínico de Geriatría de perros y gatos” amb un gran èxit entre el públic veterinari espanyol. Recentment, ha estat un dels deu veterinaris europeus encarregats d’escriure la guia europea GRAM, projecte de dos llibres emparat pels Laboratoris CEVA i que serà publicat i repartit per països de tota Europa, per a l’ús racional dels antibiòtics a la clínica de petits animals, aquesta primavera-estiu.
En Salvador és membre des de fa més de 10 anys de GEMFE el grup d’estudi de medicina felina de AVEPA (Asociación de Veterinarios Españoles de Pequeños Animales), ha estat membre de la seva Junta del 2009 al 2013. També forma part del Comité científic i Avaluador de la mateixa associació. És membre de la ISFM (International Society of Feline Medicine) des del 2009 i de la AAFP (American Association of Feline Practitioners) des de 2005. El 2013 rep el reconeixement com “Acreditado en Medicina Felina AVEPA”. Aquesta acreditació només l’han rebuda 12 veterinaris a tot l’Estat.
A nivell professional va fundar al 2001 junt amb l’Anna Calvet SA veterinaris-Poble Sec. SA veterinaris clínica que ha estat la llavor per a la CFBcn.
A la CFBcn és el responsable principal de les àrees d’anestèsia i control del dolor (agut i crònic), així com del control de les malalties nosocomials i l’ús responsable dels antibiòtics. El trobareu a més del quiròfan controlant tot pacient sedat o anestesiat, a les sales de consulta ja que la medicina interna i la neurologia felina són els altres punts forts d’en Salvador.

Salvador Cervantes